F.A.Q.

.net

F.A.Q. AANSLUITING COACH


    K
an je op elk moment van het jaar aansluiten? 


Je aansluiting loopt steeds per jaar vanaf het begin van een maand. Je kan altijd mailen voor een afspraak, een eerste gesprek. Die proberen we om in te plannen op een moment dat voor jou past.


Wat als ik na een paar maanden niet meer aangesloten wil zijn?

We verduidelijken alles in het eerste gesprek dmv het contract. Je bent aangesloten voor 1 jaar minimum. We doen er alles aan om je vooraf goed te briefen zodat jij alles weet en je voelt dat je de juiste keuze maakt. Vergelijk het met een klant die bij jou personal training komt volgen. Je wilt die klant zo goed mogelijk verder helpen en zeker zijn dat hij of zij met veel plezier naar de trainingen komt. Jij krijgt van ons diezelfde behandeling en vertrouwen.


Ik heb geen personal training vooropleiding, kom ik dan niet in aanmerking?

Een personal training opleiding is duidelijk een MUST om in aanmerking te komen voor ons netwerk. Kijk eens bij www.functionaltraining.academy. Het postgraduaat Functional Trainer is een ideale voorbereiding om jezelf kandidaat te stellen als FT coach.


Ben ik verplicht om het Postgraduaat 'Functional Trainer' te volgen?

Nee, je bent dat niet verplicht. Je krijgt wel een fikse korting op de opleiding als je lid bent als FT coach. Het een sluit het ander niet uit, zolang je een andere personal training achtergrond hebt (Master Lo, Kinesistherapie, Sport Vlaanderen, ...). We raden sterk aan om de Module 4 te volgen (Business) waar krijgt je de kans om onder supervisie aan je eigen businessplan te werken. Wanneer je jouw kandidatuur voorlegt bekijken we je achtergrond en vooropleiding.


Wat is jullie doel?

Wereldvrede. Of toch bijna. Als samenwerken jouw en onze business kan vergroten, dan doen we dat graag. Wij zien het netwerk graag groeien met de juiste profielen en in de juiste vorm. Wij beloven ook een aantaal zaken aan jullie. Je kan ons doel en onze droom ook nog nalezen in het handboek en op de websites (www.functionaltraining.be; www.functionaltraining.net; www.functionaltraining.academy)


Zijn er dingen die ik niet mag?

We overlopen jou en onze verplichtingen in het contract. Je moet geen bizarre zaken verwachten, maar gewoon duidelijke afspraken. Goede afspraken maken goede vrienden. Vergeet niet dat wij, net zoals jij met je klant, hopen op een lange samenwerking. We gaan je dus geen zaakjes voorliegen en we hopen dat jij dat met ons ook niet doet. Duidelijkheid zorgt steeds voor het beste resutaat. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat jij geen producten verkoopt waarvan de wetenschappelijke waarde niet bewezen is. Zonder namen te noemen, verwachten we dat jij niet in een piramide verkoop systeem zit . Je kan dit ook al nalezen in de ethische code (manifesto) die jij ondertekent bij aansluiting.


Wat is het leukste aan het lidmaatschap als FT coach?

Iedereen neemt mee naar huis uit dit lidmaatschap wat hij wilt en wat hij of zij nodig heeft. Het contact met collega’s, het discussiëren met hen en het team van FTN is het meest waardevol. Ook het feit dat wij bezig zijn voor jou rond innovatie, optimalisatie, bevragen van klanten, onderzoek naar materialen, inhoudelijke artikels. We zijn jouw klankbord. Er wordt voor jou gewerkt aan dit kwaliteitslabel en jij kan van dat onderzoek genieten. We leren jou te werken AAN je business, en niet alleen IN je business. Maar wie kan dat beter zeggen dan de aangesloten FT coaches zelf? Bel of mail hen daar gerust over. Als je aansluit dan heb je nadien het meeste contact met het team die alles opvolgt. 


Waarom zou ik aansluiten?

Als je jezelf in het profiel hierboven herkent en nood hebt aan een team. Als je wilt groeien en dat proces samen wilt doormaken met gelijkgestemden. Als je samenwerken hoog in het vaandel draagt en een droom hebt die zich aanhaakt aan onze droom. Onze droom staat beschreven op de website & in het handboek voor de FT coach. Benieuwd wat onze droom is voor de klanten? Lees die gerust na op www.functionaltraining.be.


Wat zijn de profielen van mijn collega FT coaches?

Je kan ieder zijn profiel nalezen op www.functionaltraining.be. Er zitten verschillende leeftijden tussen en ook coaches met verschillende burgelijke staat. Wij staan open voor alle religies, afkomst, sexuele voorkeur of thuissituatie. Er staat geen leeftijd op een goede FT coach. De huidige coaches zijn op dit moment tussen de 25 en 45 jaar oud.  Maak je dus geen zorgen over je leeftijd.


Is een lidmaatschap regio gebonden?

Coaches uit elke regio’s zijn welkom. In het startgesprek leggen we uit hoe we te werk gaan met coaches die in dezelfde stad of in hetzelfde dorp wonen. Vaak zijn andere FT Coaches met een (over)volle agenda ook op zoek naar extra trainers in hun studio. Wat een ideale manier om je carrière te starten, de eerste klanten krijgen  en meteen van een ervaren collega te leren!


Wat zijn de voordelen van een aansluiting?

Je krijgt kortingen op allerlei materiaal en deals van partners, je leert nieuwe mensen kennen, je bent niet alleen, je krijgt ondersteuning, marketingmateriaal, een eigen websitepagina, ... Alle voordelen kan je nalezen op de website